Hain olayı yaşatanların vatan haini olduğunu ve hakkettikleri cezaları da bulacağından emin olduğunu belirten Güleç, “Bizler CHP olarak ülkemizde yaşanan her türlü kirli olayın takipçisi olduysak bugüne kadar bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlere, orta çağ karanlığına ve Ortadoğu bataklığına sürüklemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Türkiye’nin geçmişte de bu tür darbe olaylarıyla karşı karşıya geldiğini ve çok ağır bedeller ödendiğini kaydeden Güleç, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Gün ders çıkarma zamanı, birlik ve beraberlik içinde olma zamanı. Demokrasimize sahip çıkacağız ayrışmayacağız, ayrılmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni içerden veya dışardan yıkmak isteyen hain kişiler veya kurumlar şunu iyi bilmelidir ki bu ülke bugünlere kolay gelmedi. Kuvayi Milliye ruhunu hala içimizde yaşamaktayız. Ayrımız gayrımız yok. İktidarıyla muhalefetiyle ülkemize sahip çıkmaktan son derece onur ve gurur duymaktayız. Bizler CHP olarak tarihimiz boyunca Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye çalıştık ve hâlâ da Atamızın izinden gidiyoruz. Atamızın fikirleri ve düşünceleri doğrultusunda ülkemizi daima daha da ileriye götürmekten başka bir derdimiz ve çıkarımız söz konusu değildir. Gerçek Türkiye sevdalısı bizleriz bunu kimse görmemezlikten gelmemelidir.
Atamızın deyimiyle Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat uygarlık tarikatıdır. Siyasi partiler mecliste bir araya gelerek halkımızı ayrıştırıcı konuşmalardan ve tutumlardan vazgeçmeli ve ülkemizin refahını, huzurunu önemsemelidir. Bu ülke bizim bu vatan toprakları bizim 80 milyon yurttaşımızın üzerinde hakkı vardır.
Son günlerde medyada yer alan askerlerimizin katledilmesi gibi olayları şiddetle kınıyorum. Bizim sorunumuz 15 Temmuz’u tatbikat sanan er ve erbaşlar değil, bunları yönlendiren üst düzey komutanlardır ve inşallah içimizdeki bu vatan hainleri cezalarını çekeceklerdir bunu arzuluyoruz, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Hatırlatmak isterim bu darbe girişimini yapan generaller aslında Ergenekon ve Balyoz davalarında asılsız iddialar yüzünden içeri atılan Atatürkçü paşaların yerine geçen kimselerdir. Türkiye darbeler dönemini geride bırakmıştır ve demokrasiye olan inancımız tamdır.
Darbe girişimini protesto eden halkımıza ve izin vermeyen çok değerli güvenlik güçlerimize saygılarımı sunuyorum. Kim bu ülkenin iyiliğini, menfaatini düşünüyorsa Allah onlardan razı olsun. Askerimize de polisimize de sahip çıkacağız.
Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu unutmayın. Demokrasi yürüyüşlerini provoke etmek isteyen karanlık odaklar olabilir lütfen bunlara fırsat vermeyin, geçmişimizde ağır bedeller ödedik bunları unutmayalım. Bütün demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve tüm halkımıza sabırlar diliyorum. Rabbim bu tür olayları inşallah bizlere bir daha yaşatmaz. Bir olalım, iri olalım, diri olalım.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim