Ziyarete, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP eski milletvekili Ali Haydar Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Anaç, CHP İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, “Askeriyenin içine sızmış bir avuç vatan hainleri demokrasiye büyük yara açmıştır. Türk halkı demokrasisine sahip çıkmıştır. Biz de CHP olarak her zaman darbelere karşı çıktık. Çorum teşkilatı olarak herkesle mutakıp kalarak her türlü organizasyonu yaptık” dedi.
Fetullahçıların dinle alakalarının olmadığı yönünde her zaman uyarılarda bulunduklarına dikkat çeken Suvacı, “Bundan sonraki süreçte insanları ötekileştirmeden birleştirici olarak bütün siyasi partiler olarak ortak hareket etmeliyiz” diye konuştu.
Ülkenin zor bir dönemden geçtiğine vurgu yapan AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, bu zor günlerde birlikte hareket etmekten başka doğal bir şeyin olmadığını söyledi.
Provokatörlere fırsat vermeden birlikte omuz omuza görüntü vermek için CHP’yi ziyaret ettiklerini dile getiren Uslu, Çorum olarak olaylardan çok çektiklerine vurgu yaparak, “Tekrar Çorum’da aynı senaryoları uygulamaya çalışıyorlar, bizler siyasi partiler olarak artık şehrimizde bu tür provokatörlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.
15 Temmuz’da Türk demokrasisine vurulacak olan darbe girişimine Çorum Milletvekilleri olarak karşı çıktıklarını kaydeden CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “İhanet cephesi amaçlarından vazgeçmeyecektir. Bunlar vazgeçmedikçe, bizlerde her zaman bunların karşısında olacağız. Halkın iradesi ile başa geçen hükümetler ancak sandıkta yıkılır. Bizler CHP olarak her zaman bunu savunduk” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim