Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup FETÖ/PDY terör örgütü mensubunun 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimine ilimizdeki tepkiler devam ediyor.
Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifi ile tüm ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da sokakları dolduran vatandaşlar hainlere karşı tepkilerini dile getirmeyi sürdürüyor. Çorum’da Belediye tarafından Hürriyet Meydanı’ndaki demokrasi platformu ise her akşam bir sivil toplum örgütünün tepkisini ortaya koyduğu yer olmaya devam ediyor.
Saat Kulesi önünde kurulan demokrasi platformunda dün de Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman başta olmak üzere Türk-İş’e bağlı sendikaların başkan, üye ve aileleri yer aldı.
Buradaki platforma ellerinde bayraklarla çıkan Türk-İş’e bağlı sendika başkanları, alanı dolduran vatandaşlara her daim bu vatan için ölmeye hazır olduklarını dile getirdiler. Türk-İş heyeti adına ise açıklamayı Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman yaptı. O kara geceyi her zaman ve her yerde lanetlediklerini hatırlatarak her daim bayrağın, vatanın, milletin, bayrağın ve demokrasinin yanında olduklarını vurgulayan Kahraman, darbe girişiminin olduğu gece sendikalarından 10 arkadaşlarını da şehit verdiklerini söyledi.
Türkiye’nin son yıllarda hızla gelişmesinin birilerini rahatsız ettiğini dile getirerek dışardaki düşmanı bildiklerini ancak içerdeki hainleri hesap edemediklerini kaydeden Kahraman, “İçimizdeki hainler bizi kalbimizden vurdular. Ama, bu millet onlara da gereken cevabı sokakta verdi. Darbe girişiminde bulunanlar bunun hesabını vermeye başladı. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olarak bu hainlerin milletine ihanetin karşılığını mutlaka göreceğine inanıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk-İş olarak demokrasinin yanında yer almayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Türk-İş Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet etkinlik sonunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü de makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim