28 Şubat Post Modern Darbesi'nin 22. Yıldönümü nedeniyle AK Parti Genel Merkezi İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde aynı anda etkinlik düzenlendi.

Çorum’da da 28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapılarak darbe protesto edildi. 15 Temmuz Hürriyet Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, parti yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Topluluk adına bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Ahlatcı, yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti 28 Şubat’ta Demokrasiye Balans Ayarı bahanesiyle karanlık bir süreç içerisine itilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete karşı AK Parti olarak kararlı tavrımızdan ödün vermedik, vermeyeceğiz. Etkisi bin yıl sürecek diyerek karanlığa mahkum edilmek istenen bir Türkiye'den milletin direnci, inancı ve mücadelesiyle aydınlık bir Türkiye'ye. Ne zulmedenleri ne yasakçıları ne de işbirlikçilerini unutmadık!” dedi.

28 Şubat’ın tarihte kara bir leke olduğunu belirten Belediye Başkanı Gül; “Milletin iradesini tankların paletlerinin altında ezmek isteyenlerin adıdır 28 Şubat. Bugüne kadar demokrasimize kasteden bütün darbeleri, darbe teşebbüslerini unutmadık, unutmayacağız” görüşüne yer verirken; Başkan Adayı Aşgın da “Türkiye genelinde partimiz tarafından eş zamanlı olarak düzenlenen 28 Şubat’ın karanlık ve hain yüzünü anlatan etkinliğe katıldık. Programda, 28 Şubat’ı unutmadığımız ve asla unuturmayacağımızı ifade ettik” dedi.

Konuşmanın ardından AK partililer, 28 Şubat günün gazete manşetlerinin yer aldığı sergiyi yakından inceledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim