Rumi Bekiroğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından sürdürülen Demokrasi Nöbetleri’ne katılımlarından ötürü Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci nezdinde tüm Sendika üyelerine teşekkür etti.
Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Bekiroğlu, “15 Temmuz gecesi ve takip eden günlerde millî iradeye sahip çıkılması yönündeki çalışmalarınızda meydanlarda bizimle olduğunuz için, ayrıca meydanlarda nöbet tutan milletimize kumanya dağıtımındaki desteklerinizden dolayı şahsım ve milletimiz adına sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Darbe riskinin henüz tamamen ortadan kalkmadığına dikkat çeken Bekiroğlu, “15 Temmuz gecesi elinde sopadan başka hiçbir şeyi olamayan sivil vatandaşlarımız üzerine ateş açan, Genelkurmay Başkanlığımızı basıp Genelkurmay Başkanımız rehin alarak zorla darbe bildirisini imzalattırmaya kalkan, devletimizin ve milletimizin kurumlarına saldırı düzenleyerek kendilerince bozuk olan düzeni yeniden yapılandırma gayesiyle anlaştıkları devletlerle ülkemize huzur ve barış getirmeye çalışacaklardı. Sözde getirecekleri demokrasi ile bizi Irak gibi Suriye gibi Mısır gibi bir kaos ortamına sokacaklardı. Bizim Türkiye’den başka sığınacak ne bir yerimiz ne bir toprağımız var. Bunlara gereken ceza devletimiz hukuk sistemi çerçevesi içerisinde mutlaka verilecektir. Bundan sonra milletçe daha dikkatli olunmalıdır. 15 Temmuz gecesi başlattıkları bu alçakça saldırıyı bir musibet olarak düşünürsek, bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Bizler de tedbirimizi alıp tevekkül etmemiz gerekmektedir. Bu konuda da bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sizlerden her zaman yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.” diye konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci ise 15 Temmuz Cuma gecesinden sabahın ilk ışıklarına kadar halkın gösterdiği direnişin, Türkiye’nin geleceğine dair umutları artırdığını belirterek, “Ülkemizin bütün demokratik kurumları ve milletimiz, bu alçakça saldırı karşısında demokrasimizi sahiplendi. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız ve Başbakanımızdan başlayarak, mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin genel başkanları, kitle örgütleri ve medya çalışanları ilk andan itibaren dik durarak, darbecilerin hesaplarını boşa çıkardılar.” dedi.
Kahraman Türk Ordusu’nun vatansever mensuplarının hiçbir şekilde yıpratılmaması gerektiğinin altını çizen Saatçi şu görüşleri dile getirdi:
“Milletimiz, demokrasi konusundaki kararlılığını ve azmini ortaya koydu. Kahraman emniyet güçlerimiz ve şerefli Türk askerleri, darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması için yeminlerine sadık kalarak, canlarını ortaya koydular, hainleri suçüstü yakaladılar. Türkiye, bir bütün olarak kendisine yakışanı yaptı. Demokrasimiz olgunluk imtihanını başarıyla geçti.
Türk demokrasisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik kurumları, artık kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu kanıtladı. Ülkemizin 93 yıldaki tüm siyasi ve ekonomik kazanımlarına kast edenler, başarısız oldular. Demokrasi ve hukuk devleti yoksa sivil toplum kuruluşları da yoktur Memur-Sen olarak, ülkemizin geleceği için demokrasi dışında bir seçenek görmüyoruz. Kahraman ordumuzun ve vatansever askerlerimizin hiçbir şekilde yıpratılmaması gerekir. Memur-Sen olarak milli iradeye sahip çıkıyoruz. Geleceğe ve çocuklarımıza daha güçlü, daha huzurlu; daha müreffeh, daha demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle, hızla hep birlikte çalışmaya odaklanmalıyız.” (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim