Valilik önünden “Milli İradeye Saygı Yürüyüşü” ile 15 Temmuz günü yapılan yürüyüş ile doruğa ulaşan Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları ve demokrasi nöbetleri Pazar akşamı yapılan dua ile taçlandırıldı.

Hürriyet Meydanı’nda ellerinde Türk Bayrakları ile yine toplanan yüzlerce vatandaş demokrasi şehitleri için dua etti. Hazırlanan programda Kuran-ı Keri Tilaveti’nin ardından Çorumlu 12 demokrasi şehidinin isimleri tek tek okunarak korkusuzca şehadete nasıl yürüdükleri anlatıldı. Daha sonra tüm şehitler ve vatanın bekası için dualar edildi.

Pazar günü süren demokrasi nöbetine Vali Necmeddin Kılıç, İl Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İdare Mahkemesi Başkanı Kemaleddin Özdemir, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Ak Parti İl ve Merkez ilçe yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Duanın ardından son nöbette bir konuşma yapan Vali Necmeddin Kılıç, “Nöbette hudutta iki saat nöbet bekleyen gözü cehennemin yakmayacağına dair inancımız vardır. Nöbet tutmanın ne kadar mukaddes olduğuna dair inancımız vardır. Çorum olarak iki gündür etrafımızdaki vilayetlerin dikkatini çekecek kadar, vatan sevgimizi niteliğimizi yüksekliğimizi kalitemizi gösterdiniz. İki gündür nöbettesiniz. Bizim kültürümüzde aldığımız emri aynen yapmak vardır. Hepiniz sağ olun. Biz devlet olarak sizden razıyız. Millet olarak siz devlete ışık verdiniz güç verdiniz kuvvet verdiniz. İnşallah devletin memurları olarak size layık oluruz. Allah’ a emanet olun” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim