Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, demiryolunun 2017 yılı yatırım programına alınması konusunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, hedeflerinin ilk kazmanın ve ilk harcın 2017 yılı içerisinde atılması olduğunu dile getirdi.
Bağcı, Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen hasat bayramı etkinliğinde bir konuşma yaptı. Hasat bayramı açılış sezonu münasebetiyle Ticaret Borsası’nda bulunduklarını kaydeden Bağcı, “Burada sembolik de olsa bir satış töreni yapıldı. Ancak bir takım protestolar yaşandı. Bizler siyasetçiler olarak bu sorunları çözmekle mükellefiz. Burada Ticaret Borsası Başkanımız hem teşekkür etti hem de iki ayrı talebini bize iletti. Bizler Meclis’te bunları çözmek için çaba göstereceğiz” dedi.
Seçimden önce hem üreticilerle hem de yemcilerle görüştüğünü anımsatan Bağcı, yemcilerin de tıpkı çeltikte olduğu gibi KDV oranının %8’den %1’i indirilmesini talep ettiğini belirterek, “Bunun için Meclis’te mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bağcı, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş’ın dile getirdiği bir diğer konu olan demiryolunun ise uzun soluklu bir süreç olduğunu kaydetti. Demiryolunun sabahtan akşama değişiklik gösteren bir proje olmadığını ifade eden Bağcı, “Demiryolu, Delice’den Samsun’a kadar 3 ayrı etap halinde gerçekleştirilecek bir yatırım. Hedefimiz bunu 2017 yılına yetiştirerek yatırım programına aldırmaktır. İlk kazma ve ilk harcının 2017 yılında dökülmesini sağlamayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağız” dedi.
Türkiye’nin tarımsal üretim konusunda dışa bağlı olmadığını da belirten Bağcı, daha çok lüks tüketim ürünlerinin ithalatının yaşandığını ifade ederek, “Artık tarımsal üretim konusunda devlet üretici değil yönetici konumuna geldi. Çiftçilerimize her türlü destek veriliyor” şeklinde konuştu.
Son olarak sulama projeleri hakkında bilgi veren Bağcı, Dutludere sulama projesi ile 64 bin, Koçhisar sulama projesi ile 110 bin, Tımarlı sulama projesi ile de 86 bin dekarlık alanın suyla buluşturulacağını dile getirdi.
(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim