AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Dr. Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Çorum demiryolunun yatırım programına girdiğini açıkladılar.
Milletvekilleri, ortak açıklamalarında, 279 kilometrelik Kırıkkale-Çorum-Samsun Demiryolu’nun Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 1 Eylül 2014 tarihinde TBMM Genel Kurulu’na sunulan 62. Hükümet Programı’nda yer aldığını daha önce kamuoyuna duyurduklarını belirterek, “Daha sonra değişik vesilelerle; bu süreçte bir sorunun olmadığını ve konunun artık hükümetin garantisi altında olduğunu ve demiryolunun mutlaka yapılacağını söylemiştik” hatırlatmasında bulundular.

“HÜKÜMET PROGRAMI BÜROKRASİYE TALİMATTIR”
Bir siyasinin Çorum ziyaretinde "Demiryolunun Hükümet Programında olması yetmez. Devletin Programına girmesi gerekir" şeklindeki değerlendirmelerine de atıfta bulunan Milletvekilleri, "Devlet ve hükümet ayrımı acil eylem planının yazıldığı ve uygulanmaya konulduğu 2003 yılından beri bitmiştir. Hükümetin öncelikleri ve Hükümet Programında yer alan hususlar bürokrasiye bir talimattır. Demiryolu 2015’de yatırım programına girecektir şeklinde açıklamalar yaparak konunun sahibi ve takipçisi olduk” ifadesini kullandılar.

UYGULAMA PROJESİNE 10 MİLYON
Milletvekilleri Uslu, Bağcı ve Yıldırım, 2015 Yılı Kalkınma Planının yayınlanmasını takiben yaptıkları açıklamada şu bilgilere yer verdiler:
"Kalkınma Bakanlığınca hazırlanan 2015 Yılı Yatırım Programı 14/1/2015 günü Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Yatırım programında demiryolları ile ilgili olarak, yeni sadece 4 güzergah yer almıştır. Bunlar Eskişehir-Antalya, Erzincan-Erzurum-Kars , Yerköy-Ulukışla (kuzey-güney koridoru) ve Kırıkkale-Çorum-Samsun hattıdır. Çorum Demiryolu 2015E010080 Proje No ile yatırım programında yer almış ve mühendislik hizmetleri ve uygulama projesi için 10 milyon TL ödenek ayrılarak uygulama projesinin 2 yılda tamamlanması öngörülmüştür.”

İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI SONUÇSUZ
Milletvekillerinin açıklamaları şöyle devam ediyor:
“AK Parti’nin hizmetleri ve politikalarına söyleyecek söz bulamayanlar; AK Parti Çorum siyasetini karalamak, itibarsızlaştırmak ve milletin siyasetçiye olan güvenini zedelemek için, yok sayma ve görmezden gelme üslubuna başvurmuş ve demiryolu ile ilgili olarak ise '2023’de değil 2035 hedeflerinde bile yok' şeklinde açıklamalar yapmışlardır.
Bugün onların utandığı, halka her zaman hesap vermeyi ve doğruları söylemeyi ilke edinmiş bizlerin milletimizle sevindiği bir gündür.
Hiç kimse milletimizin AK Parti ile kurduğu güçlü bağı zedeleyemeyecektir.

ORTAK DİL KULLANILARAK BU SONUÇ ALINDI
“Demiryolu konusunda Çorum’un taleplerini bizlerle birlikte her platformda gündeme getirerek ‘öncelikli sorunumuz demiryoludur’ diyerek siyasetin çabalarına destek veren tüm mülki ve yerel idarecilerimize, İl Başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odamız başta olmak üzere tüm STÖ’lerimize ve bu konuyu sürekli gündemde tutan basın mensuplarımıza teşekkür ederiz. Çorum bu sonucu birlikte hareket ederek, ortak dil kullanarak almıştır.”

ÇORUMLULAR ADINA TEŞEKKÜR
“En önemli sorunumuzun çözüme kavuşma sürecinde son derece önemli bir aşamaya daha geçilmesinde TCDD Genel Müdürümüz Süleyman Karaman’a, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarımız Feridun Bilgin’e, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarımız Cüneyt Düzyol’a, Başbakanlık Müsteşarımız Kemal Madenoğlu’na, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’a, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan’a, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Çorumlular adına teşekkür ederiz.”

BÖLGE İLLERİ İÇİN DE ÖNEM TAŞIYOR
“Demiryolunun yatırım programında yer alması Çorum, Amasya ve Samsun kadar, Tokat, Sinop, Ordu ve Giresun illerimiz için de kuşkusuz büyük önem taşımaktadır ve o illerimizde de büyük heyecan ve sevinç yaratacaktır.
Hızlı Demiryolumuzun yapılması ile hem yük taşımacılığı, hem de yolcu taşımacılığı yapılacak, Çorum-Ankara üzerinden İzmir, Konya ve İstanbul güzergahlarına çok daha hızlı ulaşılacak; hem Samsun limanına, hem de İzmir ve Marmara denizindeki İzmit, İstanbul limanlarımıza erişim sağlanacak ve bu yolla dış ticaretimiz ve ihracatımız gelişecektir.”

ÇORUM İHRACAT ÜSSÜ OLACAK
“Sayın Başbakanımız Çorum’a gelirken eli boş gelmeyecek ve müjdeyi verecek, hiç şüphesiz Demiryolunda gerçek hedefleri ve yatırımda öngörülen tamamlanma süresi ve tarihlerini açıklayacaktır. Çorum ve Türkiye 2023 hedeflerine çok daha rahat ulaşacaktır. Çorum Demiryolu yatırımın tamamlanması ile çok kısa sürede bir üretim ve ihracat üssü olacak ve ülkemiz ihracatında payı rahatlıkla hedeflenen % 2’ye ulaşacaktır. Çorum bu potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli harekete geçirecek her çalışma ve çabaya destek olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Hayırlı olsun.”
Editör: TE Bilisim