Kısa adı ÇORSİAD olan ve Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Çorum Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Halis Durkaya, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de CHP’den milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.
Halis Durkaya, Cumartesi günü CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyururken, kendisine çok sayıda partili destek verdi.
Uzun yıllardır Ankara’da yaşamasına rağmen, Çorum’la bağlarını hiçbir zaman koparmadığını vurgulayan Halis Durkaya, şehrin sorunlarını çok iyi bildiğini ve Çorum’u kalkındırmak, halkın refahını artırmak, şehri geleceğe hazırlamak için çaba göstereceğini söyledi.
Çorum’un göç veren bir şehir olduğuna dikkat çeken Durkaya, “Çorum göç veren değil, göç alan şehir olmalıdır. Çorum en kısa sürede büyükşehir statüsüne girmelidir. Öncelikli ihtiyacımız olan demiryolu ve havaalanının şehrimize kazandırılması için var gücümle çalışacağım.” dedi.
Halis Durkaya, Çorum’un birlik ve beraberlik içerisinde ve başta ekonomi olmak üzere her alanda gelişmiş bir kent olması için çaba göstereceğini belirten Halis Durkaya, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Öncelikle 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ülkemiz için çok çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Bizlere emanet edilen vatan toprağını, hiç bir ayrım yapmadan, milletimizin bütünlüğünü düşünerek, ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için bir vatandaş olarak var gücümle çalışacağım. Çocuklarımızın, torunlarımızın, geleceğini korumak; köy, kasaba, şehir merkezi demeden, yılmadan, yorulmadan, Çorum halkı için ne yapmam gerekiyorsa yapacağım ve hemşehrilerimin her zaman yanında olacağım. Benim köyüm burada, burada doğdum, burada okudum, burada çalıştım, burada kapısı açık bir evim oldu. Ruhumda sürekli bir Çorum aşkı var. Başka bir ilden milletvekili adayı olmayı hiç düşünmedim.”
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin kadın, çocuk ve yaşlılara yönelik şiddet olduğunu dile getiren CHP Milletvekili Aday Adayı Durkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ben bir eğitimciyim. Ülkemizin önemli sorunlarından biri olan kadın, çocuk ve yaşlı cinayetleri ve tacizleri olduğunu düşünüyor ve onların sokakta güvenli yürümeleri için eğitilmiş bir toplum amaçlamaktayım. Üniversitede okuyan öğrencilerimize branşları doğrultusunda, Çorum’da staj yapmalarını sağlamak için Çorumlu işadamlarıyla birlikte gerekli çalışmaları yapıyorum. Ev hanımlarına aylık bağlanarak, bütçelerine katkı sağlamak olmazsa olmazımızdır. Bu konuya dair Meclis’ten yasa çıkartılmadır. Çiftçilerimizin mazot, gübre ve banka borçlarını, uzun vadede ödeme kolaylığı sağlanmalıdır. Dünya bankasından alınacak fon kaynaklı kredilerle, Çorum’a kanser hastanesi, kalp hastanesi ve göz hastanesi kazandırılarak, hem hastalarımıza sağlık, hem de işsizlerimize iş imkânı sağlanacaktır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim