İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile öğretmenleri Yücel Yıldız gözetiminde gerçekleştirilen belgesel çekimlerinin sonuncusunda demirci ustası Ömer Aksu konu edildi.

Ömer Aksu’nun Bakırcılar Arastası’ndaki işyerinde çekimler yapan öğrenciler, demircilik mesleği hakkında bilgi aldılar.

İlkokulu bitirdikten sonra mesleğe çırak olarak başladığını anlatan Ömer Usta, bütün zorluklarına rağmen mesleğini severek yaptığını ve alnının teriyle helâl para kazanmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Genellikle köylerden iş geldiğini aktaran Ömer Usta, son dönemlerde ağırlıklı olarak tarım makinelerinin tamir ve bakımını yaptığını anlattı.

Belgesel çekimleri hakkında bilgi veren Radyo Televizyon Bölümü Öğretmeni Yücel Yıldız, öğrencilerin okulda öğrendikleri uygulama imkânı bulduklarını söyledi.

Bu öğretim yılında yok olmaya yüz tutmuş meslekleri ve son ustaları konu olarak belirlediklerini kaydeden Yücel Yıldız, “Öğrencilerimiz bugüne ailelerin yaptıkları özveriyle geldiler. Çekimler sırasında mesleki becerilerini geliştirirken yakın çevresini tanıyorlar. Ustaları ve farklı meslekleri öğrenirken alın teriyle para kazanmanın önemini de kavrıyorlar.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim