Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum ziyaretinde “Çorumluların Havaalanını kendi imkânlarıyla yapması halinde izin vermeye hazırım” sözleri üzerine işadamı Ahmet Ahlatcı da Çorum’un yerel imkânlarla havaalanı yapabileceğini belirterek Çorumlulara çağrıda bulunmuştu.

Demirci yaptığı açıklamada, dernek olarak son günlerde kamuoyundan düşmeyen Çorum havaalanı kazandırılması konusunu desteklediklerini bildirdi.

İşadamı Ahmet Ahlatçı’yı da girişimlerinden dolayı tebrik eden ve desteklediklerini dile getiren Başkan Demirci, “Bu konu ile ilgili Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan da bir açıklama bekliyoruz. Bu konu sadece Ahmet Ahlatcı’nın sorunu değil, tüm Çorumluların sorunudur. Çorum ticaretinin ve sanayisinin çözüm noktası olması gereken Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu zamana kadar neden sessiz kaldığını ve bir açıklama dahi yapmadığını kamuoyu adına merak ediyoruz” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın konuyla ilgili açıklamasını da talihsizlik olarak niteleyen Demirci, Kaya’yı “Çorum’a havaalanı ihtiyaç değil” sözünden dolayı kınadığını da sözlerine ekledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim