Renkli görüntülerin yaşandığı mezuniyet töreninde bir konuşma yapan okul birincisi İpek Münteha Erdemli, “Yıllarca aklımızda, gönlümüzde beslediğimiz ideallerimize ulaşmak adına gece gündüz çaba sarf ettiğimiz bir etabı daha başarıyla bitirmenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

rdemli’nin konuşmasının ardından söz alan Okul Müdürü Serkan Kırış ise “Biz öğretmenler için belirlenen güzel hedeflere ulaşmakta kullanılan en güzel ve özel varlık çocuktur. Çocuk bir araç değil; amaçtır, yüce bir idealdir. Her şeyden önce geleceğimizdir. Çocuklarımız bizim yaşayamadıklarımızı yaşayacak, öğretemediklerimizi öğretecek, koruyamadıklarımızı koruyacak, güzel yarınlarımızın mimarı olacaktır.

Başöğretmen Atatürk, hedeflerini belirlerken içinde bulunduğu durumun imkan ve koşullarını düşünmemiş ve bize de bunu öğütlemiştir” dedi.

Demer Koleji öğretmenleri olarak, çocukları hayatında bir pencere açıp, yapraklarına bir kaç damla su, ufuklarına bir tutam ışık olmaya çalıştıklarını ifade eden Kırış, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Bizim işimiz geleceği şekillendirmek, bize emanet edilen körpe beyinleri, bilimin ve aklın ışığıyla donatmaktır. Çocuklarımızı, bu güne ulaştırmak için biz öğretmenler olarak sizlerin de desteği ile elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bu çocuklar hepimizin. Onların hayalleri hayallerimiz, umutları umutlarımız, sevinçleri sevinçlerimizdir.”

Programda mezun olan öğrenciler pasta kestikten sonra sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Gönüllerince eğlenen öğrencilerin programı, kep atma töreni ve hatıra fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim