Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Demokratik Oluşum temsilcileri, parti teşkilatının özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını, delege seçimlerinin iktidara giden yolu açacak yapıda olmasını talep etti.

Grup adına bir açıklama yapan Rıdvan Samsunlu ve İrfan Olukçu, delege seçimlerinin demokrasi havasında geçmediğini ileri sürerek, “Bizler bu seçimlerde renklerin yarışından çok koltuk kavgasının, mevki ve makam beklentilerinin olduğunu görüyoruz. Oysa genel başkanın da belirttiği gibi kongre süreçleri toplumun tüm kesimlerini kucaklamalı ve partiye yerelde ve genelde ikbal değil, iktidar yolunu açmalıdır” dedi.

Rıdvan Samsunlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CHP Çorum Merkez İlçe Örgütü’ndeki delege seçimleri, ülke ve kentimizin sorunlarına çözüm üretilmesini ve partinin yerelde ve genelde iktidar olmasını hedeflemelidir.

Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe delege seçimlerinin yaşandığı bir süreçteyiz. Bizler partisine uzun yıllardır gönül vermiş insanlar olarak bu sürecin sağlıklı geçmesini istiyoruz. Partinin yerelde ve genelde iktidar olmasını kendi makam, mevki ve çıkarlarımızın daha üstünde tutuyoruz.

İki mahallede yaşanan seçimler birilerince ‘demokrasi şöleni’ olarak sunulmaktadır. Fakat yaşananların demokrasi şöleni olmadığı ortadadır. Yaşananlar; parti içi eşitsiz, haksız ve politik çıkarların öne çıktığı bir seçim sürecidir. Yıllardan bu yana devam eden tutum ve tavır, artarak devam ettirilmek istenmektedir.

Bizler bu seçimlerde renklerin yarışından çok koltuk kavgasının, mevki ve makam beklentilerinin olduğunu görüyoruz. Oysa genel başkanın da belirttiği gibi kongre süreçleri toplumun tüm kesimlerini kucaklamalı ve partiye yerelde ve genelde ikbal değil, iktidar yolunu açmalıdır. Bugüne kadar yapılanların neler olduğu ortaya konulmadan, iktidara karşı muhalefet yapılmadan yeniden seçilmeyi talep etmek yaşanan sürecin en büyük handikabıdır.

Bu nedenle CHP’nin tüm üyelerini, seçilmiş ve seçilecek delegelerine sesleniyoruz:

Demokratik bir toplumun tüm kesimlerine temsil imkânı sağlayacak, doğruluğu ve dürüstlüğü ilke edinen, böyle yaşayan ve yaşayacak olan kişileri seçmeli ve seçilmesine olanak sağlamalıyız.

Bizler kendimizi partimizin bir neferi olarak görüyoruz. Bu parti teşkilatının özgürlükçü bir yapıya kavuşmasını sağlayacağız.

Bizler partideki sessiz çoğunluğun sesiyiz.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim