Bi işlerin daha işlevsel olarak yapılabildiği kömür sobaları, kuzineler yaygınlaştıktan sonra, ev içindeki ocaklar ya kullanılmaz oldu, ya da süs olarak, görsel bir zevk için ve yalnızca ısıtmaya katkı anlamında değerlendirilmeye başlandı.
Zamanla ocakların yerini, taş veya tuğladan yapılan dekoratif şömineler aldı. Özellikle de lüks konutlarda ve işyerlerinde…
Kuşkusuz, şöminede odun ateşinin keyfi bir başkaydı, ama odunun isi, pası, külü sorun olarak görüldüğünden, odun şöminelerinin yerini, gazlı ya da elektrikli şömineler almaya başladı.
Baca da istemeyen elektrikli şömineler ise, bir nebze olsun şömine keyfini ve görsel zevkini yaşattığı için daha fazla tercih edilir hale geldi.
İntegral firması da, şimdi, dekoratif elektrikli şömineleri ile Çorumluların yaşamında yaygın biçimde yer alıyor.

HER MARKA KOMBİ VE VİTRA ARTEMA
İntegral firmasının ana faaliyet alanlarının başında, doğalgaz tesisatı, kombi satış ve montajı ile buna ilişkin aksesuarlar geliyor.
İntegral Genel Müdürü Serkan Ceylan ve Satış Müdürü Emrah Erbaş, Çorum’da her marka kombinin bulunabildiği tek adres olduklarını söylüyorlar.
İntegral ayrıca, Vitra Artema bayiliği ile de, batarya gruplarında, banyo ve aksesuarlarında, Çorumlulara “kalite”yi sunuyor.

BİR MERKEZ, İKİ ŞUBE İLE HİZMET
İntegral firmasının merkezi, Eşref Hoca Caddesi’nde. Gazi Caddesi ile Alaybey Sokak’ta bulunan iki şube ile de müşterilere hizmet veriliyor.
Satış Müdürü Emrah Erbaş, “Müşterilerimiz, merkezimizde ve her iki şubemizde, Vitra Artema batarya gruplarını, Vitra banyo dolabı ve aksesuarlarını görebilir, bol çeşit içinden seçimlerini yapabilirler” diyor.
Dekoratif elektrikli şömine çeşitlerini müşterilerinin beğenilerine sunduklarını da belirten Erbaş, “Evinizin veya işyerinizin bir köşesini şömine ile süsleyin, şömine keyfinden mahrum kalmayın” ifadesini kullanıyor.

DOĞALGAZ FATURASINI AZALTABİLİRSİNİZ
İntegral Satış Müdürü Emrah Erbaş, doğalgaz kullanımında bir takım tasarruf tedbirlerinin uygulanabileceğine de vurgu yaparak, şunları söylüyor:
“Doğalgaz faturalarınızı azaltmak için, alınabilecek önlemlerle ilgili bilgileri sunmaya hazırız. Hemşehrilerimizi, bu konuda bilgi almak üzere mağazamıza bekleriz. Yoğuşmalı kombi konusundaki tereddütleri gidermek ve tasarruf için diğer yapılması gerekenleri, müşterilerimizle paylaşmak isteriz.”


(Aliye ÖNCEL)
Editör: TE Bilisim