Olay geçen yıl Mart ayında Çorum'un Bahabey Caddesi üzerinde meydana geldi. Otomobilden inen 24 yaşındaki Ö.Ö., yol kenarında bekleyen 31 yaşındaki Bulut Uyar’a yaklaşarak pompalı tüfekle ateş edip ağır yaraladı. Yaralı genç, kaldırıldığı Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayın ardından zanlı ve otomobil sürücüsü B.K., polis tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haklarında 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklardan Ö.Ö., ifadesinde, "Daha önce Bulut ile tartışmıştık. Bana tokat atmıştı. Bu nedenle aramızda husumet vardı. Otomobille giderken onu yol kenarında gördüm. İnip ateş ettim" dedi. Diğer sanık ise suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti her iki sanığa da 'kasten adam öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezası verdi.
Öte yandan cinayet anı da saniye saniye Mobese görüntülerine yansıdı. Cadde ortasında yaşanan cinayet anının görüntülerinde sanığın otomobilden inip pompalı tüfekle ateş ettiği net bir şekilde görülüyor.






















(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim