ve Sektör Makineleri Üreticileri Derneği (DESMÜD) Genel Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 elbette sanayicileri de etkiledi, ancak bizler üretmeye devam ederek, ülkemize fayda sağlamaya devam ettik” dedi.

Küresel bir sorun olan Covid-19 salgınının Türkiye ve dünyada etkisini hala sürdürdüğünü belirten Demirtaşoğlu, bu sıkıntılı sürecin ülkemizde iyi yönetildiğini vurgulayarak, “Yurt dışına çıkışların kapatılması, bizim gibi ihracat yapan iş insanlarını oldukça etkiledi. Fakat bu süreçte ellerimizi bağlayıp oturmadık. Üretmeye ve ülkemize değer katmaya devam ettik” ifadelerini kullandı.

“TEŞVİKLER RAHATLATTI”

Kısa çalışma ödeneğinin iş dünyası için rahatlatıcı olduğuna değinen Zeki Demirtaşoğlu, "Bizler istihdam oluşturan kişiler olarak devletimizin bu tasarrufunu çok olumlu karşıladık. Çünkü, bu dönemde işlerimiz bir dönem durma noktasına gelmişti, ancak KÇÖ desteği bizlere ciddi anlamda nefes aldırdı. Biz istihdam oluştururken, hiçbir çalışanımıza kısa vadeli çalışan olarak bakmıyoruz. Amacımız hem ülke ekonomisine katkı sunmak hem de işsizlik konusunda devletimize yardımcı olmak." diye konuştu.

“HIZLI TOPARLANAN İLK 5 ÜLKE İÇİNDEYİZ”

Zeki Demirtaşoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre mevsim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Haziran’da aylık yüzde 17.6 arttı. Türkiye, Sanayi Üretimi Endeksi Haziran ayı rakamlarına göre ise, Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Türkiye’den sonra ikinci Macaristan üçüncü İspanya oldu. Açıklanan istatistiklere göre Türkiye, dünya genelinde en hızlı toparlanan ilk beş ülkeden biri oldu. Bu rakamlar bile ülke ekonomimizin ne kadar sağlam ve sağlıklı olduğunu gösteriyor.” (İHA)

Editör: TE Bilisim