AK Parti Çorum Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, İstiklal Marşı’nın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yılında saygı ve rahmetle andığını bildirdi.
Aradan geçen 79 yıla rağmen Ersoy’un bu millet tarafından unutulmadığını, milli mücadele ruhunun canlandırılması ve yaşatılması için ömrünü adayan Milli Şair’in, sadece İstiklal Marşı ve Çanakkale Destanı’nın şairi olmadığını, bir dava insanı olarak hayatı boyunca değerleri ve ülkesi için duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yerini aldığını kaydeden Ahmet Sami Ceylan, “Milli mücadelenin tüm Anadolu'ya yayılması için gece gündüz demeden koşturan Mehmet Akif Ersoy, şiirleri ve etkili hitabeti ile milli bilincin uyandırılmasına çok büyük katkıda bulundu.” ifadesini kullandı.
Milletvekili Ceylan, mesajında “Günümüz gençliği ve gelecek nesillerin M. Akif Ersoy’u anlamasının, istikbalimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi anlamına geldiği kanaatini taşımaktayız. Bu nedenle, M. Akif Ersoy’un düşünce yapısı, davası, milli ve manevi meselelere bakışı ve hayatını herkesin anlaması ve gelecek nesillere de aktarması büyük önem taşımaktadır.” değerlendirmesini de yaptı.
Editör: TE Bilisim