Başkan Mehmet Ali Yıldırım’ın kendi isteği ile başkanlıktan ayrılması nedeniyle tek liste ile yapılan genel kurulda dernek Başkanlığına Arap Filiz, getirildi.

Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği genel kurulu önceki gün Bahabey Caddesi’nde bulunan Türkmerler Kahvesinde saat 12.00’de gerçekleştirildi.

Mustafa Gökay, Arif Demiral ve Burhan Akyol’dan oluşan divan yönetimi faaliyet raporu, denetleme kurulu raporu, bilanço, gelir gider hesapları ve gelecek döneme ait tahmini bütçe’yi görüşerek oylamaya sundular. Raporlar oy çokluğu ile kabul edildi.

Dernek genel kurulunda konuşan Divan Başkanı Mustafa Gökay, 12 köyün yan yana gelerek oluşturduğu derneğin Çorum’da geçmişte önemli sosyal etkinliklere imza attığını belirterek, bundan sonrada aynı güç birlikteliğinin devam edeceğine dikkat çekti.

Dilek ve temenniler bölümünde dernek üyelerini yaptıkları konuşmaların peşinden, genel kurula sunulan liste üyelerin onayına sunularak kabul edildi. Büyük bir olgunluk içerisinde yapılan seçimlerde Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu Asil Üyeler: Arap Filiz, Alahattin Yıldırım, Hakan Şanan, Ali Yıldırım ve Duran Keçeci.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim