Olay, merkeze bağlı Karacaören köyünde meydana geldi. İddialara göre, daha önce aralarında yol meselesi yüzünden yakın akrabalarıyla tartışmalı olan Muammer Kasırga, dayısı Burhan Yılmaz (46), ile aynı sebepten ötürü yeniden tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Muammer Kasırga, dayısı Burhan Yılmaz’a tüfekle ateş etti. Tüfekten çıkan saçmaların hedefi olan Burhan Yılmaz, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Olayda, Burhan Yılmaz'ın vurulduğu haberi üzerine bölgeye gelen akrabaları Ahmet Yücel (51), Ferhan Yılmaz (38) ve İsmet Yılmaz (18) da, Muammer Kasırga tarafından tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Köye gelen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan 3 kişi, ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayda, cinayet şüphelisi Muammer Kasırga gözaltına alırken, hayatını kaybeden Burhan Yılmaz'ın cansız bedeni de savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim