Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım katıldı.
AK Parti Genel Merkezi’nde ilk olarak saat 09.00’da 81 ilin il başkanları ile toplantı yapan Başbakan Davutoğlu, AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’nun da katıldığı toplantıda, hem koalisyon süreci, hem de ülkede yaşanan son gelişmeler hakkında il başkanlarını bilgilendirdi. Saat 11.00’de ise, bu kez partili belediye başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanları, il genel meclisi başkanlarının katılımı ile genişletilmiş il başkanları toplantısı yapıldı.
Toplantıda, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AK Parti teşkilatlarının TPS (Teşkilat Performans Sistemi ) kapsamında yaptıkları çalışmaları inceleyerek yapılan çalışmalar neticesinde başarılı olan illerin içinde Çorum İl Teşkilatının da olduğunu belirtti.
AK Parti Çorum İl Başkanlığının Bölge 1.’si ve Türkiye’de 8. olarak başarısının devam ettiğini vurgulayan Davutoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nın Türkiye 1.’si olması nedeniyle Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım’ı tebrik ederek, teşkilatların durmaksızın çalışmalarına devam ettiğini, halka hizmet etme düsturunu hiçbir zaman bırakmadığını ve bırakmayacağını söyledi.
AK Parti genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç saldırısıyla ilgili olarak HDP'nin "gladyo yaptı" suçlamasına çok sert yanıt verdi. Son yaşanan terör olayları, operasyonlar ve HDP'nin tutumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim