Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun pazartesi günü saat 18.00’de bir görüşme yapacağını duyurdu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerini yürüten AK Parti heyetiyle bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki toplantıda görüşmelere ilişkin rapor Başbakan Davutoğlu’na sunuldu. 1 saat 50 dakika süren toplantının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’ten açıklama geldi.
Çelik, Başbakan’a çok kapsamlı bir sunum yaptıklarını ifade ederek, “Süreci baştan sona tekrar anlattık. 3 çerçevede sunum yaptık. Mutabakat noktaları, anlaşmazlık noktaları ve genel başkanların bir araya gelerek mesafe alınıp alınmayacağına karar vereceği konular. AK Parti politikalarını ilgilendiren kısımları yarın kurula götürülecek. Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu’na sunulacak” dedi.
LİDERLER GÖRÜŞECEK
Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir araya geleceğini açıklayan Ömer Çelik, “Pazartesi günü Bakanlar Kurulu’ndan sonra sayın Kılıçdaroğlu’nu ve Haluk Koç’u saat 18.00’de Başbakanlık Resmi Konutu’na bekliyoruz. Kendileri de olumlu yanıt verdiler. Gelinen noktanın değerlendirmesi yapılacak. Toplantıya ben de katılacağım” diye konuştu.
Bakan Çelik, iki liderin görüşmesine ‘tamam mı devam mı’ diye bir misyon yüklemenin şu aşamada olmadığını, Davutoğlu’nun görüşmeler başlamadan önce liderlerle görüşmeyi istediğini de ekledi.
(İHA)

Editör: TE Bilisim