Ramazan'da görev yapacak davulculara Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bahçesinde 'Mehter Marşı' için eğitim verilmeye başlandı. Ramazanda bu yıl ilk kez davulcular mani de okuyacaklar.
Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kanat, Osmanlı’dan gelen bir geleneği devam ettirdiklerini söyledi. Ramazan davulcularının yaka kimlik kartlarının bulunacağını dile getiren Kanat, kimlik kartı bulunmayan davulculara Ramazan ayında görev yapmayacağını söyledi. Davulculara Çorum Belediyesi tarafından herhangi bir ücret verilmediğini vurgulayan Kanat, vatandaşların gönüllülük esasına görev ücret vereceğini dile getirdi.
45 davulcunun katıldığı eğitimde ritm dersi veren Çorum Belediyesi Mehterbaşı Selahattin Delice, Osmanlıdan gelen Ramazan davulculuğu kültürünü canlandırmaya ve devam ettirmeye gayret gösterdiklerini belirtti.
Bu yılda Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Delice, “Her yıl olduğu gibi davulcularımıza bu yılda eğitim veriyoruz. Tek bir marş adı altında bu eğitim devam ediyor. Burda öğrettiğimiz ritmle vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Geçen yıl davul çalan arkadaşların üzerinde davulcu yeleği yine ön tarafta görünün kimlik kartları başlarında da Osmanlı fesi olacak. Giysileri üzerinde olmayan ve boynunda kimliği olan kimseye herhangi bir ücret ödemesin. Eğer öyle bir şey olursa buradaki arkadaşlarımız mağdur oluyor” dedi.
Ramazan ayı boyunca 45 davulcunun görev yapacağını açıklayan Delice, her yıl olduğu gibi vatandaşların “Mehter Marşı” ile vatandaşların sahura kaldırılacağını bunun dışında herhangi bir makam çalınmayacağının altını çizdi.
Davulcuların yürüyerek davul çalacağı için yürürlerken eğitim verdiklerini anlatan Delice, “Hem yürüyüp hem ritmi tutturmak için burada eğitim veriyoruz. Bir yeniliğe daha gidiyoruz. Arkadaşlarımız Ramazan manileri de okuyacaklar” dedi.
Davulcular adına bir açıklama yapan Bekir Şimşek, Ramazan ayının 15. günü ve sonunda bahşiş topladıklarını söyledi. Bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını anlatan Şimşek, vatandaşların sahurda zurna da çalınmasını istediğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim