Milliyetçi Hareket Partisi’nde 25 Ocak günü yapılacak olan İl Kongresi öncesi aday sayısı üçe yükseldi.
MHP’nin Çorum’da önde gelen isimlerinden olan Ahmet Kurtbaş da MHP İl Başkan adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Kurtbaş, 25 Ocak’ta yapılacak olan kongrede İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayarak, “Adamın değil, davanın adamı olacağız” diye konuştu.
Ahmet Kurtbaş, MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda İl Başkan adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasından önce Alaattin Demirci tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Ülkücü iradede karşılığını her zaman bulacak olan kadrolarına güvenen, aynı duygu ve düşünceleri paylaşan bütün gönüldaşları destek vermeye, bir olmaya ve birlikte olmaya davet ettiğini belirten Kurtbaş, “Bu davetim adaylıklarını açıklamış olan her iki aday kardeşimiz içinde geçerlidir. Kendilerine ‘birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır’ hadisi şerifini hatırlatıyorum. MHP’yi yücelere taşıyacak, bilgi, birikim, misyon ve vizyona sahip, ahde vefa duygusu yüksek, büyüğünü bilecek-sayacak, küçüğünü sevecek, davamıza, birliğimize, dirliğimize helal getirmeyecek, başımızı öne eğdirmeyecek, makamının hakkını verecek, başarı için, üç hilalimizi en yükseklere taşımak için bıkmadan usanmadan çalışacak, adamın değil, davanın adamı olacak kadrolarla yola çıktım” diye konuştu.
“Bizimle hareket etmek isteyen Türk İslam ülküsü sevdalısı, davamıza samimi olarak sahip çıkan, Allah’ın rızasından başka hiç bir beklentisi olmayan ister delege ister üye ya da sadece nefer olan her ülküdaşımıza kapımız sonuna kadar açıktır” diyen Kurtbaş, gerek Çorum gerekse ülkede MHP’nin başarısı için çalışacaklarını ve bu kutsal davanın gerçek sahipleri olarak davayı mahşere kadar yaşatacaklarını dile getirdi.
Başarı için çalışmalarını yaparken önce insanların gönlünü kazanacaklarını söyleyen Kurtbaş, “Başlangıç noktamızı, geçmişimizi asla unutmayacağımız gibi geleceğimiz için de mutlaka hedeflerimiz olacaktır. Bu hedefe varmak için her türlü zorluğu göze alarak yola çıkıyoruz. Bizler mazlumun yanında yunus zalimin karşısında yavuz olacağımızı yüksek sesle haykırıyoruz. Kendimize güveniyor, milletimize inanıyoruz. Dünümüzü biliyor, geleceği planlıyoruz” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim