Millî Görüş lideri ve 54. Hükûmet’in Başbakanı merhum Necmettin Erbakan, vefatının 4. Yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.
Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından, 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlenen “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Haftası” etkinlikleri kapsamında “Erbakan ve İslâm Birliği” konulu bir konferans gerçekleştirildi.
Cuma akşamı Anitta Otel Balo Salonu’nda düzenlenen ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Nihat Altıparmak’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe partililerden oldukça yoğun bir katılım oldu.
Program Cihat Özcan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından sırasıyla SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Doğan ve SP İl Başkanı Faruk Cıdık birer selâmlama konuşması yaptı.
Necmettin Erbakan’ın siyaset ve bilim adamı olarak farklı yönlerinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından Numan Acer, Kur’an-ı Kerim okudu.
Son olarak kürsüye gelen Saadet Partisi GİK Üyesi Nihat Altıparmak, Erbakan’ın ülke kalkınmasıyla beraber, huzurlu ve barış dolu bir İslâm dünyasını kurmayı kendisine dert edindiğini belirterek bu yolda canla başla mücadele ettiğini vurguladı.
Necmettin Erbakan’ın çok iyi bir eylem adamı olduğunu vurgulayan Nihat Altıparmak, “Erbakan’ın İslâm Birliği’ni oluşturmak için Başbakanlığının son dönemlerinde kurduğu D-8 Topluluğu, dünya siyaset çevrelerince 20. yüzyılın en önemli uluslararası atılımı olarak kabul edilmiştir.” dedi.
7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’in önemine dikkat çeken ve Millî Görüşçüler’in çok çalışmasını isteyen Altıparmak, “Koskoca bir imparatorluğu yitirdik. O zaman dış güçlerle işbirliği yapan İttihatçılar vardı. Şimdi AKP var. Bari Anadolu’yu kaybetmeyelim. Çocuğunu yitiren bir annenin kaygısını taşır gibi, önümüzdeki 3 ay kapı kapı dolaşarak Millî Görüş’ü anlatmalıyız. Yiğit nasıl kalkar? Yiğit, düştüğü yerden kalkar. Millî Görüş, yiğit insanların davasıdır.” diye konuştu.
SP GİK Üyesi Nihat Altıparmak, AKP’den Çorum milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Millî Görüş’ün teorisyenlerinden Arif Ersoy’a da isim vermeden gönderme yaptı. Necmettin Erbakan’ın 12 Eylül Darbesi’nin ardından hapishane yıllarında söylediği sözlere atıfta bulunan Altıparmak partililere, “Uhud Savaşı’nda emre itaat etmeyen okçular gibi, davadan dönenler olacaktır. Gidenler hakikat olsaydı, zaten gitmezdi. Işığı önüne al ve yürü. Gölgen arkandan bırak, gelmesin. Davadan dönenler, bizim gölgemizdir.” şeklinde seslendi.
Erbakan’ı anma etkinliği Ammar Acarlıoğlu’nun konseriyle sona erdi.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim