“Bir hakim veya savcı suçluya verdiği cezadan dolayı şiddete maruz kalmıyorsa, yine bir kişi vergi borcunu öderken veya bankadan kredi çekerken banka çalışanına, vergi dairesi çalışanına şiddet uygulamıyorsa, biz sağlık çalışanları olarak da görevimizi yaparken darp edilmek, hakarete uğramak kesinlikle istemiyoruz” diyen Gök, son olarak Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir sağlık çalışanının darp edildiğini söyledi.

Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanların her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanı olduğunu kaydeden Gök açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Hastayı hayatta tutabilmek için ne mücadeleler verdiğimizin farkında değilsiniz. Her gün o kaybetme korkusunu bizler fazlasıyla yaşıyor, derdinizle bizler de dertleniyoruz. Buna rağmen verdiğimiz emeği görmezden gelip, hakaret edip, şiddete ve darba başvuranlara sesleniyorum; artık yeter. Hakaret ettiniz, darp ettiniz, katlettiniz. Dokunma doktoruma, dokunma hemşireme, dokunma anneme, dokunma kardeşime

Bu şiddet olayı ne yazık ki İlimizde yaşanan ilk olayda değildir.

Ayrıca yalnızca hastanemizde değil tüm Türkiye’de sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gerekenler vardır. Sağlık çalışanına şiddet, kamu görevlisine darp olarak algılanıyor ve cezai yaptırımı az. Cezaların caydırıcı olması için TCK’da bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçlarının da cezası olmalıdır.

Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan unsurlar hayata geçirilmelidir. Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır.  Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının hakkıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddeti uygulayanları kınıyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz.” 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim