Başta sosyal demokratlar olmak üzere, Türkiye’nin demokratik kazanımları ve hak, hukuk, adalet konularında kaygı taşıyan herkes, moral buldu, herkesin umutları güçlendi.

Zira, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara’dan başladığı “Adalet Yürüyüşü” barışçı bir hak arayışı şeklinde, olgunluk içinde ve başarıyla sonuçlandı. 450 kilometrelik 25 gün süren yürüyüşün sonunda Maltepe’de düzenlenen miting de tek kelimeyle muhteşem oldu.

Yaklaşık 2 milyon kişi olarak tahmin edilen coşkulu kalabalığa hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, hem kendisi moral buldu, hem de kitlelere moral verdi.

“YENİ BİR İKLİM, YENİ BİR DOĞUŞ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milyonlara hitap ederken, “Ankara Güvenpark’ta başladığımız yürüyüşü Maltepe’de noktaladık, ama kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu yürüyüş bizim ilk adımımızdır. 9 Temmuz yeni bir tarihtir, yeni bir iklimdir, yeni bir doğuştur” ifadesini kullandı.

Olmayan adalet için yürüdüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “9 Temmuz bir yürüyüşün sonu değil, birlikte yaşam iradesinin ortaya konmasının tarihidir” derken, ayrıca “Darbeyi de önleyeceğiz, adaleti de getireceğiz” diye konuştu.

“AYRIM YAPAN VATAN HAİNİDİR”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Kuran’ı Kerim, adaletle hükmediniz, işi ehline veriniz der. Peygamberimizin veda hutbesinin temeli de adalettir. Onun için diyoruz ki önce adalet. Hak, hukuk, adalet. Siyaset ahlak, adalet temelli yapılmak zorundadır. Siyaset ülkeyi birleştirmektir, bölmek değil, kutuplaştırmak değil. Hiç kimsenin etnik kimliğine göre, inancına göre siyaset yapmayacağız. Yapanlar vatan hainidir.”

“UMUT BULAŞICIDIR”

Bu yürüyüşle toplum olarak korku gömleğini çıkarıp çöpe attıklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cesur olacağız. Biz milli kurtuluş savaşı vermiş bir milletiz. Yalnız olmadığımızı gördük, tüm dünyaya bunu duyurduk. Umudumuzu yeniden yeşerttik. Artık hepimiz umutluyuz. Biliyorsunuz umut bulaşıcıdır.

Konu adalet olunca bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakıp kenetlendik. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli destanlarından birini yazdık.

“ADLİYEYE, KIŞLAYA, CAMİYE SİYASET GİRMESİN”

Peki ne istiyoruz? OHAL kalksın, Türkiye normalleşsin, adliyeye, kışlaya, camiye siyaset girmesin istiyoruz. Hapiste gazetecileri olmayan bir Türkiye istiyoruz, özgür medya istiyoruz. Üniversiteleri susturulmuş değil üniversiteleri konuşan bir Türkiye istiyoruz. Düşünceleri susturulmayan bir Türkiye istiyoruz. FETÖ ile mücadelenin göstermelik değil gerçekten yapılmasını ve bu darbe girişiminin siyasi ayağının kesinlikle ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Tek adam rejimi değil demokratik parlamenter sistem istiyoruz. Toplumsal barışımızı bozan tüm anti demokratik uygulamaların eşit yurttaşlık temelinde sona erdirilmesini istiyoruz. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sadece ve sadece adalet istiyoruz.”

10 MADDELİK ADALET ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu’nun Maltepe mitinginde kamuoyuna açıkladığı 10 maddelik adalet çağrısı da özetle şöyle:

1-FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı.

2-Sivil darbeye dönüşen OHAL hemen kaldırılmalı.

3-Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı sağlanmalı.

4-OHAL mağdurlarına dava yolu açılmalı.

5-Hapisteki milletvekilleri derhal bırakılmalı.

6-Tutuklu gazeteciler tahliye edilmeli.

7-Türkiye, gayrimeşru anayasa ile yönetilmemeli.

8-Parlamento üzerindeki vesayet kaldırılmalı.

9-Toplumsal eşitlik sağlanmalı, teröre karşı ortak irade geliştirilmeli.

10-Acilen barışçı dış politikaya dönülmeli.

Çorum Örgütü coşkuyla yerini aldı

CHP Çorum Örgütü, İl Başkanı Hasan Suvacı’dan Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere’ye kadar tüm kademelerdeki yöneticileri ve üyeleriyle, Maltepe’deki tarihi mitingde yerini aldı.

(Haber Merkezi – İHA)

Editör: TE Bilisim