Çorum Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Evrim Gülez, kadına yönelik şiddetin sistematik ve yaygın bir şekilde sürdüğünü anlatarak, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını, mücadeleye yılmadan devam edeceklerini söyledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yapılan eylemde çeşitli pankartlarla kadına yönelik şiddete tepki gösteren Kadın Platformu üyeleri ayrıca sloganlarla da hükümeti eleştirdi.

Kadınların erkek egemen bir toplumda varolma mücadelesi verdiğini söyleyerek “2016 yılının ilk on ayında en az 220 kadın erkekler tarafından katledildi” diyen Evrim Gülez, “Erkek şiddeti ideolojiktir ve kaynağını erkek egemen anlayıştan, gücünü erkek egemen siyasetten alır. Biz kadınlar, cinsel istismarı aklayan yasa tasarısına engel olduğumuz gibi erkek yargının, erkek siyasetin ve erkek egemen anlayışın hayatlarımızı karartmasına izin vermeyeceğiz. İfade ve örgütlenme özgürlüğümüze, sokaklara sahip çıkıyoruz. İşimize, geleceğimize ve kazanımlarımıza sahip çıkıyoruz. Susmayacağız, yılmayacağız, direneceğiz ve kazanacağız” diye konuştu.

Eşit ve özgür bir dünya için mücadele çağrısında bulunarak “Darbelere, savaşa, güvencesizliğe ve şiddete karşı biz kazanacağız” diye konuşan Gülez, darbe fırsatçılığıyla iş güvencesinin yok edilmek istendiğini, KHK’larla hukuksuz ve keyfi biçimde işlerine son verildiğini, esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma koşullarının kadın emeğine dayandırılarak yaygınlaştırılmaya çalışıldığını bildirdi.

“Darbe fırsatçılığıyla kadın örgütlülüğü, kadın kurumsallaşması ve kazanımları yok edilmek isteniyor” diyen Gülez, 25 Kasım’ı bu yıl da faşizmin gölgesinde karşıladıklarını, cinsiyet eşitsizliğinin derinleştirildiğini, taciz ve tecavüzün artmasına rağmen yasal kılıflarla meşrulaştırılmaya çalışıldığını, erkek ve devlet şiddeti ile kadınların hayatlarının abluka altına alınmak istendiğini, AKP iktidarının kadına yönelik şiddetle mücadele önündeki en büyük engel olduğunu, Hükümet temsilcilerinin hemen hemen her gün kadını aşağılayan yeni söylemleri ile kadına şiddetin arttığını sözlerine ekledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim