CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve Belediye Meclisi Üyesi Necdet Biçer’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Milletvekili Köse, KESK’in uzun yıllara dayanan demokrasi ve hak mücadelesini beğeniyle takip ettiğini söyledi.
AKP iktidarının devlet içerisine yuvalanan dinci bir grup tarafından yapılan darbe girişimini kendi lehine fırsata dönüştürme çabası içerisinde olduğunu kaydeden Köse, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ların buna en büyük örnek olduğunu dile getirdi.
Dünyada ve Türkiye’de yaşanılan darbelere bakıldığında her zaman solun, emek ve demokrasi güçlerinin zarar gördüğünü, sağcı iktidarların ve sermayenin ise bu darbelerden nemalandığını vurgulayan Köse, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Eğitim-Sen nezdinde emek hareketine yönelik bir saldırının söz konusu olduğunu belirtti. KHK ile işine son verilen insanlara kendini savunma hakkının bile verilmediğine dikkat çeken Milletvekili Köse, AKP ile FETÖ’nün uzun yıllara dayanan işbirliğinin çıkar çatışması nedeniyle bozulduğunu kaydederek, “Bize düşen asla umudumuzu kaybetmemek” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk ise Türkiye’nin önemli bir dönemeçten geçtiğini ifade etti. Öztürk, “15 Temmuz faşist cunta girişiminden sonra Türkiye’de birçok şey değişti” diyerek, geçmişte yaşanan tüm darbelerden payını alan Eğitim-Sen’in 15 Temmuz’dan sonraki süreçte de payını aldığını söyledi.
9 bin 300 Eğitim-Sen üyesinin açığa alındığını belirten Öztürk, “Buna rağmen mücadelemizden asla taviz vermedik. Sendikal mücadelede bizler açısından umut verici gelişmeler yaşanıyor. Yalnız olmadığımızı hissettik. Bu süreçte CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun girişimlerini izliyoruz” dedi.
Türkiye’de laik ve bilimsel eğitim mücadelesinin ana damarının Eğitim-Sen olduğunu vurgulayan Öztürk, Eğitim-Sen’in bu ilkeler ışığında mücadelesini sürdüreceğinin altını çizdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim