Başkan Külcü, Çorum Kent Konseyi tarafından dün, 28 Şubat dönemine ait gazete kupürlerinden oluşan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen “28 Şubat Sergisi”nin açılışına Başkan Külcü’nün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Zeki Gül ve Ahmet Yabacıoğulları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan Turhan Candan yaptığı selâmlama konuşmasında 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin siyasî, idarî ve hukukî alanlarda büyük çöküntüler yarattığını belirterek, dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’ı rahmetle andıklarını söyledi.

Ardından mikrofona gelen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de Türkiye'nin üzerine âdeta bir kara bulut gibi çöken 28 Şubat’ın, özgürlüklerin kısıtlandığı ve ülkede hayatın bütün yönleriyle durma noktasına geldiği bir dönem olduğunu dile getirdi.

Bu darbede dahli olanların, 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini iddia ettiklerini hatırlatan Başkan Külcü, “Ancak milletimiz ilk fırsatta 28 Şubat’ın kalıntılarını silip attı. 1923 yılında kurduğumuz Cumhuriyet rejimini ilelebet yaşatmaya kararlıyız. Fakat mevcut parlamenter sistemin, darbe üreten bir sistem olduğunu da hep birlikte görüyoruz. İşte bu nedenle egemenliği doğrudan millete verecek yeni bir modeli savunuyoruz. 16 Nisan, sistemin yarattığı arızlardan tümüyle kurtulacağımız ve milletin makûs talihini yeneceği gün olacaktır. Allah bize bir daha 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi günleri bir daha yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başkan Külcü ve beraberindekiler, 28 Şubat sürecine ait gazete kupürlerinin yer aldığı sergiyi gezdiler.

(Recep SERBES) 

Editör: TE Bilisim