Maliye Bakanı Ağbal, partililere hitaben konuşmasında bugünün 12 Eylül darbesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, “1980 12 Eylül'ünde bu ülke bir daha asla görmek istemediğimiz bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Darbe hem psikolojik olarak hem sosyal olarak hem ekonomik olarak hem de siyaseten hazırlandı ve arkasından da Türkiye'nin on yıllarını çalan bir darbe girişimi planı icraya kondu. O ortamda darbe neticeye vardı ama ne oldu? Ardından bu ülkenin on yılları çalındı, gençlerin istikbali çalındı. Bu milletin büyüme, kalkınma, gelişme yolundaki bütün hayalleri altüst edildi” ifadesini kullandı.
Bakan Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye tarihi ile özdeşleşmiş bir darbeler tarihi var. AK Parti olarak ilk andan itibaren vesayete de karşı çıktık, darbeye de karşı çıktık. Darbe nereden gelirse gelsin, hangi sebeple olursa olsun, hangi kaynaktan güç alırsa alsın, her türlü darbenin dimdik karşısında olduk. İnşallah Allah bir daha bu tür darbelerle bizi karşılaştırmasın. Bütün darbeler bu millete büyük sıkıntılar getirdi. Bu darbelerden sonra insanlar işkence gördü, mağdur edildi ama her darbeden sonra bu millet tekrar ayağa kalktı, tekrar milli benliğine, demokrasisine sahip çıktı, tekrar milli iradeyi hakim kıldı. Onun için AK Parti teşkilatlarının, AK Parti'nin, bu davanın geldiği milli şuur her zaman dimdik ayakta”
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Ağbal, milletin sokaklara inerek demokrasiye sahip çıktığını, bu milletin kodlarındaki gizli güç sayesinde darbenin başarılı olamadığını ve bundan sonra da dimdik ayakta durmaya devam edeceklerini söyledi.
Bakan Ağbal, bayramlaşma töreni sonrasında kentte bazı incelemelerde de bulunarak sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi. Burada 28 Belediye’ye kayyum atanmasını da değerlendiren Ağbal, eşkıyanın belediyelerin içine girdiğini, devletin buna selam duracak halinin olmadığını ve belediyelerin bizatihi terör yuvası haline getirenlere asla meydanı bırakmayacaklarını sözlerine ekledi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim