Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimin milletin dirayetiyle amacına ulaşamadığını ve hiç bir zaman da ulaşamayacağını belirten Kaya, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Türkiye büyük bir devlet, milletimiz büyük bir millettir. Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de 3-5 haine meydanı bırakmayacağını canı ve kanı pahasına göstermiştir. Milli birlik ve beraberliğimizi bozmak ve kardeşliğimize kast etmek isteyen FETÖ'cü hainler, Türk adaleti karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

Vatanımız için canını feda eden bu güne kadar ki tüm şehitlerimiz bizim gururumuzdur, onurumuzdur. Bizlere düşen görev ise şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmak ve bundan sonraki nesillere emanetlerini aktarmaktır. Bu münasebetle 15 Temmuz gecesi vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş şehitlerimizi bir kez daha, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı bizlere ve bizden sonraki nesillere nasip etsin.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim