Başkan Külcü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Hürriyet Meydanı’nda önceki gece gerçekleştirilen Demokrasi Nöbeti’nde yurttaşlara seslendi.

1000 yıldır Anadolu’nun Türk toprağı yapılması için şehit verildiğini hatırlatan Külcü, “Vatan sevgisinden, insanlıktan nasibini almamış bir güruhun saldırısına uğradık. Akıllarını abilerine satmış, âdeta ‘mankurtlaşmış’ bu kişiler ülkeyi bir ateş topu hâline getirdiler. Bir büyük ihanete uğradık. Tabii biz bunları böyle bilmezdik. Hırsız içeriden olursa kilit kâr etmezmiş. 15 Temmuz da öyle oldu. Biz onların, kendimiz gibi vatana millete sevdalı olduklarını sanırdık. Bunların gerçek yüzünü 2011-2012’den itibaren görmeye başladık.

Ancak darbeyi plânlayanlar, Allah’ın plânını hesaba katmamışlardı. Mutlak iradeyi unutmuşlardı. Onların bir plânı varsa, Allah’ın da bir plânı vardı. Çünkü Allah, tuzak kuranların en hayırlısıydı.

Biz, 1000 yıldır Anadolu’nun Türk toprağı olması için şehit veriyoruz. Biz bu topraklarda ilelebet bir, beraber ve kardeş olmaya devam edeceğiz.”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da “Adalet Yürüyüşü” nedeniyle eleştiren Muzaffer Külcü, “Kılıçdaroğlu’nun güvenliğini de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sağladı. Bu millete Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim