Turgut Özal Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı Zeki Gül, AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Programda kürsüye gelen AKP İl Başkanı Karadağ, 28 Şubat 1997 tarihinde Türkiye’nin “postmodern” bir darbeye muhatap olduğunu belirterek, “Bugün 28 Şubat darbesinin yıldönümü dolayısıyla tüm darbeleri bir kez daha şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Darbenin bir insanlık suçu olduğunu belirten Karadağ, “Zira darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğratılmaktadır. 28 Şubat döneminde de bireysel özgürlükler bağlamında insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alınmasına şahit olduk.” diye konuştu.

28 Şubat’ta Millî Güvenlik Kurulu kararlarıyla siyasîlerin hizaya çekilip, Hükûmet yönetiminin vesayet odaklarına teslim edildiğini kaydeden Karadağ şöyle devam etti:

“Ancak 15 Temmuz Darbe Girişi’nde de açıkça ortaya konulduğu üzere hükûmetimiz ve milletimiz darbeler tarihine nokta koymuştur. Son hain örneğini 15 Temmuz’da bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişimini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz.

Ak Parti olarak bu noktadaki kararlılığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizden aldığımız güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete deklare ediyoruz.

Milletimizin feraseti, cesareti ve gayretyle artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz. Milletin kendi kendini yönetme hakkının ve millî iradeye saygının ülkemizdeki siyasî, hukukî ve sivil tüm kurum, kuruluş ve bireylerce kabul görmesini diliyoruz.”

Karadağ’ın konuşmasının ardından program, AKP Genel Merkezi tarafından hazırlanan 28 Şubat konulu sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim