Basının sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda, meslekte yaklaşık 40 yılı geride bırakan bir ismin, BYEGM Genel Müdürlüğü’ne atanmasından büyük memnunluk duyduğunu ifade eden Nuri Kolaylı, “Basının içinden gelen bir meslektaşımızın BYEGM Genel Müdürü olması, önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmaların bilinçli ve sorunları çözücü nitelikte olacağının işaretidir. Mehmet Akarca’yı kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.
Ziyarette TGK’nın kuruluş sürecini anlatan ve 91 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile Türkiye’nin en üst çatı örgütü oluşturduklarını söyleyen Kolaylı, ABD, AB ve Asya ülkeleri başta olmak üzere dünya genelinde yayın yapan yaklaşık 500 medya kurumu temsilcisinin katılacağı “15 Temmuz darbe girişimi ve gerçekler konferansı” organize edilmesi için çalışıldığını açıklayarak, “Ülkemizde yaşanan darbe girişimine ilişkin gerçekleri bütün detaylarıyla dünya medyasına anlatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca da, “Mesleğimizi hak ettiği yere getirmek hepimizin ortak hedefi. Bu hedef doğrultusunda sizlerle işbirliği içinde çalışmak memnunluk verici olacak. Ziyaretinizden dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’in de hazır bulunduğu ziyarette BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, TGK Genel Başkan Vekili Sefa Özdemir, Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Başkan Nazmi Bilgin, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel yer aldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim