15 Temmuz darbe kalkışması sonunda yanan Çorumlu işadamı Fuat Keserci’ye ait olan İsor Mobilya Fabrikası’nda 150 işçi işsiz kaldı. Fabrikada büyük ekonomik zarar meydana geldi.
Darbe girişiminin merkezi Akıncılar Hava Üssü’nün 2 km yakınlarında Sincan Yenikent 34.km’de bulunan mobilya fabrikasında uçakların yakınından geçmesi sonunda çıkan yangın büyük maddi zarar meydana getirdi.
Akıncılar Hava Üssü Kışlası yakınlarında bulunan mobilya fabrikası 15 Temmuz darbe girişiminde meydana gelen olaylarda kül oldu. 150 işçinin çalıştığı fabrika kullanılamaz durumda
Çorumlu işadamı Fuat Keserci ve Gürcan Öncü’ye ait olan İsor Mobilya Fabrikası 15 Temmuz Darbe girişiminin ana üstlerinden birisi olan Akıncılar Hava Üssü’nden kalkan uçakların alçaktan uçması ve uçaktan atılan yanıcı maddeler sonunda adeta yerle bir oldu.
Fabrika sahipleri yaşanan darbe girişimini kınayarak, “Uçaktan ne olduğunu bilmediğimiz cisimlerin atılması sonucu fabrikamızda yangın çıktı. Büyük zararımız var. Pazartesi günü 150 işçimiz işbaşı yapıyordu ama şimdi işsiz kaldılar. Ülkemiz bir felaketin eşiğinden döndü biz de büyük olarak maddi zarara girdi. Eğer o yangın başka bir gün çıksaydı itfaiye gerekli müdahaleyi yapardı ama maalesef darbe girişimi sebebiyle iki büyük ilimizin karıştırıldığı bir günde çıktı. Elimizde kamera kayıtları var. Uçaktan atılan bir cisim o yangına sebep oluyor. Yetkililer bizim sesimizi duymalı” dediler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim