AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklamcısı olan Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçak İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde halkın üzerine açılan ateşte hayatını kaybetti. Cuma gecesi Ankara’da bulunan Türk-Sat binasına yapılan baskın ve bombalama sırasında hayatını kaybeden 2 kişiden birisi olan Ali Karslı'nın da Çorum nüfusuna kayıtlı olduğu ve Karslı’nın Çorum eski Refah Partisi İl Başkanı İbrahim Karslı’nın kardeşi olduğu bildirildi.
Edinilen bilgilere göre, ayrıca darbe girişimi sonucunda Ankara'da yaşayan Akif Kapaklı ve Ali Alıtkan darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar orada hayatlarını kaybetti. Hayatını kaybeden Akif Kapaklı Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde defnedilirken, Ali Alıtkan'ın cenazesinin ise nereye defnedileceği netlik kazanmadı.
Diğer taraftan Boğazkale ilçesine bağlı Yekbas nüfusuna kayıtlı Mustafa Özer Karasakal, Mehmet Kocakaya, Mustafa Avcu, Emin Güner ve Osman Arslan’ın da darbe girişiminde hayatını kaybettiği öğrenildi.
Öte yandan darbe girişiminde yaralanan Akif Kapaklı'nın oğlu Ömer Faruk Kapaklı da tedavi olarak taburcu edildi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim