Düğün tarihi olarak damat adayı Akyar'ın doğum günü olan 19 Temmuz'u belirleyen çift 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle Alper Akyar’ın acele bir şekilde İzmir'deki birliğine çağrılması nedeniyle düğün günü ayrı kalmak zorunda kaldı.
Düğüne AK Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve AK Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı da katıldı.
Rumi Bekiroğlu düğünde Özlem Karaca'nın ağabeyinin de şehit düşmesi ve eşinin de TSK görevli olduğunu duyduğunda duygusal anlar yaşarken yaptığı konuşmada İzmir'de görev yapan Uzman Jandarma Çavuş Alper Akyar’ın, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından izinlerin kaldırılmasıyla birliğine dönmesi nedeniyle Çorum'daki düğününe gelememesi sonucu düğünün buruk geçmesine gönlünün razı olmadığını belirtti.
AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu,15 Temmuz Cuma gecesi yaşanılan darbe girişiminin milletin, binlerce yıllık tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirerek, “1071 yılından bu yana şehit veriyoruz ve vermeye de devam ediyoruz. Bu ülkeyi bu hainlere teslim etmeyeceğiz, böldürtmeyeceğiz” dedi. Damat Alper Akyar’ın vatanını ve milletini korumak için görevinin başında olmasına rağmen gelin TRT Personeli Özlem Karaca’nın ise üzerine düşen düğün sorumluluğunu yerine getirdiğini kaydeden Bekiroğlu, konuşmanın ardından geline altın taktı.
Özlem Karaca ise, eşinin yanında olmadığı için buruk bir düğün yaptığını kaydederek, "Düğün hazırlıklarımızı yaptık. Her şey sorunsuz giderken bütün hazırlıklarımız darbe girişimi nedeniyle altüst olmuş durumda. Şu anda eşim yanımda olamadığı için çok üzgünüm. Eşim görev yaparken ben de burada tek başıma düğün yapıyorum. Aynı zamanda bugün eşimin doğum günü. Düğünümüz ve doğum günü bir arada olacaktı. İkisini de ben tek başıma kutluyorum. Mutluluk ve üzüntüyü bir anda yaşıyorum " dedi.
Gelin Özlem Karaca'nın ağabeyi Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın 2007 yılında Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.
Çiftin, 26 Temmuz'da Manisa'nın Salihli ilçesinde bir düğün daha yapacağı öğrenildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim