Çorum’a atanan 212 aday öğretmen, 1 Mart- 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında danışman öğretmenler eşliğinde stajlarını yaparken, 1 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında da hizmet içi eğitime tabi tutulacaklar.
Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminer programına İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu ve danışman öğretmenler katıldı.
Seminerde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün zaman ve imkânları seferber edip, aday öğretmenlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. Eğitimin daha iyi bir noktaya getirildiği gibi öğretmenleri de rol model konuma getirmek için çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini kaydeden Büyük, “Bizi yetiştiren öğretmenlerimiz gibi bugünün aday öğretmenlerini de en iyi şekilde yetiştirerek öğrencilerimizle buluşturacağımıza inanıyorum” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu ise yaptığı konuşmada, 10 Şubat 2016 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile 30 bin öğretmenin aday öğretmen olarak atandığını dile getirdi. Atanan öğretmenlerin eğitimi ile ilgili bir program hazırlandığını belirten Cankaloğlu, programın amacının çocukların emanet edileceği öğretmenlere farkındalık kazandırmak olduğunu dile getirdi. Cankaloğlu, aday öğretmenlerin, 24 ay boyunca 714 saatlik bir yetiştirme eğitiminden geçmiş olacaklardır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim