Çorum’da hayvancılık ve besicilik sektörünün gelişip büyümesi için önemli bir adım atıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın girişimleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sadece 31 ilde uyguladığı damızlık koç-teke yetiştiriciliği projesine Çorum da dahil edildi.

Ayrıca bakanlığın hem damızlık düve hem de damızlık koç yetiştiriciliği olmak üzere her iki projeyi uyguladığı 10 il arasına girmeyi başardık.

Konuya ilişkin görüşlerini aktaran AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, yaptığı açıklamada, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Projesi kapsamında hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine dair bakanlar kurulu kararıyla damızlık koç teke yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 31 il destekleme kapsamına alınmıştı. 2017 yılı içinde ilimizin de destek kapsamına alınması talep edilmiş, bu konuda gerekli girişimler yapılarak gerekli hassasiyetle takip edilmişti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu talep değerlendirmeye alınmış, uygun görülerek Çorum ili de bu yatırım programına dahil edilmiştir. İlimiz üreticileri de bu kapsamda desteklenecektir. 10 Ağustos 2017 tarihine kadar müracaat etmek isteyen üretici ve çiftçilerin il müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Çorum’a, üreticilerine ve yetiştiricilerine hayırlı ve bereketli olsun.” ifadelerine yer verdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim