Silaj makinesi ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı tarafından teslim alındı.

Birliğin imkânları ile aldıkları 2. yeni silaj makinesinin Çorum’un hayvancılık sektörüne çok büyük katkılar sunacağını ifade eden Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, kaba yemde girdi maliyetlerinin düşeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl alınan silaj makinesinin yeterli gelmediğini ve kiralama usulü ile takviye yaptıklarını anlatan Yılmaz Kaya, yeni alınan makine ile artık sadece Çorum’da değil, Mecitözü, Alaca ve Sungurlu’da da üretim yapacaklarının altını çizdi. Birlik Başkanı Kaya ayrıca bu projede emeği geçen Çorum Valisi Mustafa Çiftçi başta olmak üzere milletvekillerine, Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür etti.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı da, Çorum’da 240 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, bunların besi ihtiyacında sıkıntı yaşadıklarını, yeni alınan bu makine ile mısır ve yonca silajları yaparak, küçükbaş hayvancılığı güçlendireceklerini dile getirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı ise, kamu ile birliklerin birlikte hareket etmesinde nelerin başarılabileceğini ortaya koyduklarını ifade ederek, Çorum’da yem bitkisi ekilişini artırarak, Çorum’u bölgesinde Aksaray örneğinde olduğu gibi söz sahibi yapacaklarını kaydetti. Bu projede emeği geçenlere teşekkür eden Orhan Sarı, “Çorumlu çiftçimizin 24 saat emrindeyiz ve her yeniliğin yanındayız” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim