Milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 yılında açıldığını ve böylelikle ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu tüm dünyaya duyurulduğunu belirten Çiftçi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu anlamlı günü ise çocuklara armağan ettiğini söyledi. . 

Çocuklara daha güzel ve daha yaşanabilir dünya bırakmanın ortak bir sorumluluk olduğunu ifade eden Yalçın Çiftçi çocukların insanlığın ortak umudu, geleceğin en önemli hazinesi olduğunu vurguladı.

Yaptığı yazılı açıklamada çocuklara da seslenen Çiftçi, çocuklara düşen görevin çalışkan, dürüst, okuyan, okuduğunu sorgulayan, bireyler olmak, olduğunu ayrıca alacakları değerleri daha üst seviyelere taşıyacaklarını dile getirdi.

Çiftçi, “Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 

Genel Sağlık İş Sendikası olarak bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim