Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ, memleketi Çorum’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Yeşildağ'ın daha önce Dağlıca'da düzenlenen ve 16 askerin şehit olduğu hain saldırıdan kurtulduğu öğrenildi.
Şehit Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ’ın cenazesi askeri uçakla Merzifon’a gönderildi. Buradan alınan cenaze karayoluyla baba ocağına getirildi. Helallik alınmasının ardından Yeşildağ’ın naaşı Akşemseddin Camii’ne getirildi. Şehit uzman çavuş için burada düzenlenen cenaze törenine AKP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Vali Ahmet Kara, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutan Vekili J. Alb. Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi partilerin milletvekili adayları ve il başkanları, şehit uzman çavuşun ailesi, yakınları, üst düzey askeri ve polis yetkililerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Cenaze töreni sırasından şehit uzman Çavuş'un kardeşi Cihangir Yeşildağ, koşarak musalla taşındaki ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ağabeyinin al bayrağa sarılı tabutuna sarılan kardeşi Cihangir, "Abim kurban olduğum ben sensiz ne yaparım" diye gözyaşı döktü. Acılı kardeşi komutanlar güçlükle teselli etti. Ayakta durmakta güçlük çeken baba Ekrem Yeşildağ ise törenin ardından oğlunun tabutunu bir süre taşıdı.



DAĞLICA’DAN KURTULMUŞTU
Yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Yeşildağ’ın, geçtiğimiz aylarda Dağlıca’da düzenlenen ve 16 askerin şehit olduğu hain saldırıdan kurtulduğu, yanında bulunan 4 silah arkadaşının da şehit olduğu öğrenildi. Annesi ile yaklaşık 5 gün önce telefonda görüştüğü öğrenilen şehit Yeşildağ’ın bir süre önce izne gelmek istediği ancak artan terör olaylar üzerine izinlerin iptal olması nedeniyle Çorum’a gelemediği öğrenildi.
Yeşildağ'ın cenazesi ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Şehitlik'te toprağa verildi.

ACILI ANNE KRİZ GEÇİRDİ
Öte yandan Hakkari’de önceki gün meydana gelen olayda ünlü Efeler Taburu’nda görevli şehit Uzman Çavuş Nurullah Yeşildağ’ın şehitlik haberini İl Jandarma Alay Komutanlığı’na bağlı ekipler Mimar Sinan Mahallesi’ndeki baba evine giderek verdiler. Oğlunun şehit haberi üzerine anne Altın Yeşildağ, sinir krizi geçirirken acılı anneye sağlık görevlileri müdahale etti.

ACILI BABA YOLDAN DÖNDÜ
Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinde taşeron işçi olduğu öğrenilen baba Adem Yeşildağ’ın kamyonuyla Ordu’nun Ünye ilçesine yük götürdüğü öğrenildi. Samsun’dan Çorum’a döndüğü öğrenilen baba Yeşildağ’a kimse oğlunun şehit haberini veremedi. Yoldan döndüğünün öğrenilmesi üzerine Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Selahattin Güven, Samsun Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek, babanın acı haberden haberi olmadığını, babanın yoldan alınarak karşılamaya giden yakınlarına teslim edilmesini istedi.
Şehit Uzman Çavuş’un Cihangir adındaki kardeşinin ise Mardin’inde vatani görevini yaptığını, yaklaşık 10 gün önce izne geldiğini ve tekrar birliğine döndüğü öğrenildi.
(İHA)
Editör: TE Bilisim