Cumhuriyet’in, taht ve taç meselesi olmadığını; tarih ve talih konusu olduğunu belirten Kaynar, “Tarih yol vermiş, talih yüzümüze gülmüş, hezimetten Cumhuriyet çıkmıştır. Türk milleti azmetmiş, sabretmiş, mücadele etmiş, can ve kan vermiş; nihayetinde yazdığı bağımsızlık destanından Cumhuriyet’i çıkarmıştır” dedi.

95 yıl önce, pak ve parlak bir mazinin ilhamıyla; imanın ihtişamı, milli ruhun irade ve irfanıyla çetin yollar aşıldığını, zorun başarıldığını belirten Arslan Kaynar, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağını, önünü kesmeye, önüne geçmeye hiçbir hainin, hiçbir düşman emelin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi. Yeni işgal denemeleri, yeni saldırı ve komploların milli surun hisarlarını aşamayacağını belirten Kaynar, “Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin namus ve haysiyetine emanettir. Cumhuriyet, milli iradenin varlığıyla anlamlı ve baki kalacaktır.

Aziz milletimizin ve Çorumlu hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Kuruluş yıldönümünde, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanları rahmetle anıyorum. Milli Mücadele’de, ayrıca yakın veya uzak tarihimizde vatan ve millet için can vermiş aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim