Tarih boyunca; devletler, medeniyetler kurmuş hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük bir milletin, son kalesi olan Osmanlı Devletinin son iki yüz yılını çok zor şartlarda geçirdiğini söyleyen Vali Kara,
Cumhuriyet’in; erdemin, faziletin, halk idaresinin, hak, hukuk ve medeniyetin adı olduğunu vurguladı. Bu idare sisteminde, İnsan Hakları, milli dayanışma, ferdin ve toplumun huzur ve refahının azami şekilde sağlanabildiğini anlatan Vali Ahmet Kara, Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar eğitimde, kültürde, ekonomide, alt yapı hizmetlerinde hülasa olarak her sahada çok önemli gelişmeler kaydedilmesine rağmen Cumhuriyetin korunması ve kollanmasında gençliğin bekçiliğine her zaman ihtiyaç olacağını söyledi.
Vali Kara, “Zira kaydedilen gelişmeler dünya ülkelerini kıskandıracak boyuttadır. Uzaya uydu fırlatan, gelişmiş 20 Ülkenin dönem başkanlığını yapan ve bölgesinde güçlü bir aktör olarak ortaya çıkan, milli geliri devamlı artan, milli harp sanayini kurabilmiş bir Türkiye Cumhuriyeti, dostları sevindirebileceği gibi düşmanları yeterince kıskandıracaktır. Bu nedenle Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak en temel görevimizdir. Kıymetli Öğretmenler; Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençler, sizin ellerinizde büyümektedirler.
Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarih ve kültürüne, ailesine ve annesine, babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyoruz.
Bunun yanında gençlerimizin zihinlerine yurttaşlık bilincini, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk bilincini de yerleştirmeniz gerekir” dedi.
Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Ahmet Kara, gençlerin kendilerine emanet edilen Cumhuriyeti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorunda olduklarını belirtti. Vali Kara, “Ülkenize ve Milletinize karşı sorumluluklarını bilen, dünya milletler ailesinin bir üyesi olarak dünya ile paralel yaşamayı bilen fakat istiklalimize ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için devamlı kendisini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır.
Size güveniyoruz, size inanıyoruz ve umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ilerilere götürecek gençlik yetişmektedir.”



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim