Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. Kuruluş Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören dün Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.
Saat 13:30’te başlayan törene Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı J. Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Üzeyir Karakülah, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Baro Başkanı Altan Akpınar ve İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu başta olmak üzere mülkî ve askerî erkân, çok sayıda siyasî parti, meslekî ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.
Sırasıyla Vali Kılıç ve Belediye Başkanı Külcü’nün ardından CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Rasim Burhanoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.
Kutlamalar kapsamında bugün saat 9.30’da Vali Necmeddin Kılıç, makamında tebrikleri kabul edecek. Ardından saat 10.00’da Hürriyet Meydanı’nda resmî kutlama töreni yapılacak.
Buradaki tören Vali Kılıç ve Belediye Başkanı Külcü’nün halkın bayramını kutlaması ile başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Kılıç günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Öğrencilerin Cumhuriyet konulu şiirler seslendireceği kutlama programında ayrıca Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Jimnastik Takımı ile Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri yer alacak.
Kutlama programı; bayrak flama grubu, askeri birlik, muharip gaziler ve okullar tarafından gerçekleştirilecek tören geçişiyle sona erecek.






(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim