Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda bir tören gerçekleştirildi.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek, Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticileri, il ve merkez ilçe yöneticileri, eski il başkanları ve partililerin hazır bulunduğu törende, saygı duruşunda bulunuldu ve devamında İstiklal Marşı okundu.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Anıt’a sunulan çelengin ardından bir konuşma yaptı.

“EGEMENLİK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Temellerinin Sivas Kongresi’nde atılıp 9 Eylül 1923’de kurulan CHP’nin bugünkü mirasçıları olarak Ata’nın huzurunda oyduklarını belirten Tahtasız, “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayi Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azmini 97. kuruluş yıldönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.

Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim