30 Ağustos Zaferi’nin, ‘’Ya İstiklal Ya Ölüm’’ diyerek mücadele eden kahraman Türk Milletinin öyküsü olduğunu belirten Aktağ, açlığı susuzluğu unutup vatanın bağrındaki düşmanı söken bu milletin gerektiğinde çocuklarını bağrına bağlayıp sırtında cephane taşıdığını, gerektiğinde de ölmeyi ant içip yalın ayaklarıyla cepheye koştuğunu söyledi.

Fikret Aktağ, “Milletini zulümden, vatanını düşmandan, yurdunu işgalden kurtardı bu yüce millet bu yüce ordu.

Semaları süsleyen Türk Bayrağının göklerden asla inmeyeceğini duyurdu tüm dünyaya.

İstiklal mücadelemiz 30 Ağustos Zaferi, gücüne inanan milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bu zafer Türk Milletinin ülke bütünlüğüne olan inancının eseridir.

Bizlerinde bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bugün ve gelecekte aynı azim ve kararlılıkla koruyup kollayacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

Ağustos 1922'de ülkemizi yok etmek isteyen düşmanlara karşı imkânsızlıklara rağmen, büyük milletimiz olağan üstü bir inanç ve kararlılıkla direniş göstermiştir. Türk milleti ve ordumuz; Büyük Kurtarıcı Atatürk önderliğinde tam bağımsızlık önündeki tüm engelleri kaldırmış, 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir.
Günümüzde de ülkemizi içte ve dışta bölmek ve parçalamak isteyen dahili ve harici şer odakları, bilmelidir ki; Milletimiz Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve yaşatmak azim ve kararlılığındadır. Dünya durdukça devleti ile yurdu ile birlik, dirlik ve düzeni ile var olacak olan Milletimiz, tarihinin her döneminde farklı farklı görünümlerle karşısına çıkan varlığına, bekasına yönelik tehditlere karşı her zaman muhteşem bir cevabı olmuştur. Her zaman, her şart altında da olacaktır.
Bu vesileyle, bir kez daha Aziz Türk Milletine 30 Ağustos Zaferinin büyük mutluluk ve gururunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; Anadolu'yu bize yurt olarak kazandıran ve bırakan bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor; milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim