SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Cumhuriyet’in 93. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“1923 ten bu güne 93 yılda Cmhuriyetimizin önündeki engeller hiç eksik olmadı. Günümüzde ise Mustafa Kemal Atatürk’ün  ‘Sultanlık korku ve tehdide dayalı bir idaredir. Oysa Cumhuriyet fazilettir’ sözü boşa çıkarılırcasına halkın cumhuriyetini kutlaması bile engellenmeye çalışılıyor. Yurttaşların ilk meclisi selamlaması sonra da Anıtkabir’e Ata’sına yürümek istemesi bile birilerinin canını sıkıyor. OHAL yasaları can simidi olarak görülüyor. Cumhuriyet’i kuran partinin ‘Ne yaparsanız yapın engelleyemezsiniz’ çıkışı üzerine siyasi iktidar geri adım atmak zorunda kalıyor.
O halde Ata’nın 29 Ekim 1923 tarihli bir demecini hatırlamanın tam zamanıdır: ‘Bir istikamette yürümek azminde olan ve hareketinin ayağında bağlı zincirlerle müşküle sokulduğunu gören insan ne yapar? Zincirlerini kırar ve yürür.’
Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın ve savunmanın tam zamanıdır şimdi. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim