Vakıf 19’un, Çorum’un kültürel ve sanatsal yaşamını ve Çorum’un aydınlık yüzünü tanıtma çalışmaları kapsamında hazırladığı ve ülkenin farklı illerinde yaşayan Çorumlu sanatçıları bir araya getiren “Cumhuriyet’e Çorum’dan Bir İz” adlı sergi önceki gün Ankara Milli Kütüphane Sergi Salonu’nda açıldı.

Çorum ilinin sanata bakışının ve değerli sanatçılarının yapmış olduğu eserlerle görüldüğü sergiye, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ,CHP Antalya Milletvekili hemşehrimiz Mustafa Akaydın, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, Ses sanatçıları Musa Eroğlu, Yüksel Didikoğlu, Tülay Örten Yıldız ve Gökhan Ertek, Halter Federasyonu eski Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Kenan Nuhut ve birçok sanatsever katıldı.

Sanatın her dalındaki Çorumlu sanatçıların birbirleri ve hemşehrileri ile buluşturmak adına böyle bir etkinliği organize ettiklerini söyleyen Vakıf 19 Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan, “Vakıf 19 olarak insanlarımızı ayırmadan, ötekileştirmeden kucaklayan ve birleştirici bir araya getirici etkinlikler yaparak Çorum'umuzu ve Çorumluları tanıtmaya, birbirleri ile tanıştırmaya çalışıyoruz. ‘Cumhuriyete Çorum'dan Bir İz’ adlı bu sergi ile de Türkiye'nin farklı illerinde yaşayan Çorumlu sanatçılarımızı bir araya getirmek istedik. Davetimize büyük bir sıcaklıkla karşılık vererek geniş bir katılım gösteren sanatçılarımız geleceğe yönelik umutlarımızı yeşerttiler. Çorum'da sanatın ve sanatçıların var olduğunu ve çok özel işlere imza attıklarını göstermek adına önemli bir sergiye imza attık. Sanatın gücü ile Çorum’un sesini daha gür bir şekilde kamuoyuna duyuralım istedik. Sergiyi Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim tarihi için planlamıştık ama sergi salonlarının doluluğu nedeniyle bu tarihte gerçekleştiriyoruz. Sergiye emek veren herkese, bu olanakları sağlayan Vakıf 19 Mütevelli Heyetine, tüm sanatçılarımıza ve ziyaret eden tüm sanatseverlere sonsuz teşekkürler. Birlikte çok daha güzeliz” diye konuştu.

Vakıf 19 Başkanı Bilan, bu yıl ilki düzenlenen sanatçı buluşmasını geleneksel Bahar Konseri gibi her yıl tekrar etmeyi planladıklarını ifade ederek, davetlerine tepkisiz kalmayıp Türkiye’nin dört bir yanından gelerek sergiye katılan sanatçılara ve sanata gönül vermiş tüm misafirlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Programa katılamayan AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Vali Necmeddin Kılıç da telgraf göndererek Vakıf 19 yönetimini ve sanatçıları kutladı.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın sanata ve sanatçıya verilmesi gereken önemi vurgulayan konuşmasından sonra sanatçılar konuklara kendilerini tanıttı. Vals ve Sarı Zeybek gösterilerinden sonra serginin açılışı Milletvekilleri ve diğer davetliler tarafından yapıldı. Sergi resepsiyon ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim