Baro Başkanı Yaşar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Kutlu mücadelemizin zaferle sonuçlandırıp büyük Türk Milletinin dünya devletler sahnesinde yer almasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile idrak ediyoruz.

Kurtuluş savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden var oluşumuzun sembolü olmuştur. Kuruluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve o günden bugüne kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Bu vesile ile milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü saldırıyı bir kez daha kınıyor, terörde hayatını kaybederek şehit olan bütün güvenlik gücü mensuplarımızı, vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin yarasını yine milletimiz ve devletimiz sarmıştır, saracaktır.

Bilinmelidir ki, devlet ülkemizin her köşesinde ve her karış toprağında vardır. Geçmişimiz ve geleceğimiz, devletimiz ve vatanımız hepimizindir. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi içeride ve dışarıdaki hainlere gösterme günüdür.

Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür. Bu duygu ve düşüncelerle başta Çorumlu hemşerilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim